Hvad skal I ønske jer i dåbsgave, navnegave eller give i gave?

 Irma efter kirken - klar til hendes dåbsfest :-)

Irma efter kirken - klar til hendes dåbsfest :-)

Der er mange ting som vi egentlig slet ikke ønskede os til vores børn i dåbsgave og nogle af dem, vi ikke ønskede os, var de mest fantastiske gaver vi fik. Både min mand og jeg har et meget bestemt forhold til gaver og det er klart: “Det skal IKKE stå på listen over gaver”  Alle må give os og vores børn lige hvad de har lyst til. En gave får du fordi der er nogle der har set en ting eller fået en ide og tænkt lige netop på dig. Og det er det samme vi har ment hver gang vi har inviteret til dåb, bryllup og fødselsdage. Mange af vores venner og familie beder ofte om nogle gaveideer og det er helt fint, så vi skriver altid et par forslag til gaver, men vi skriver også altid på invitationen at de må give lige hvad de har lyst til.

Men denne artikel handler jo om dåbsgaver og navnegaver og hvad vi har fået ud af de forskellige gaver. Scroll bare ned i bunden og se vores top-ti liste hvis du ikke gider læse :-D

Nogle af de mest populære gaver at give i dåb er de der søvlpynte ting som kan indgraveres. Og for at være helt ærlig, så har jeg sgu altid haft et anstrengt forhold til dem. Jeg har selv haft et par dåbsgaver med mig fra min egen dåb, men jeg ved helt ærligt ikke hvad jeg skal bruge dem til og som barn synes jeg de var dødsyge at have til at stå fremme på mit værelse. Jeg synes lidt det er som at give dit barn et vitrineskab fyld af nips de ikke må røre eller lege med - hvilket ikke giver den store glæde…. men men men… På trods af, at min mand og jeg ikke skrev en eneste sølvdims / pynt-indgraverings-nips på Oskars ønskeliste over dåbsgaver, fik vi alligevel en del. Og jeg har jo lige nævnt at vores venner og familie må give lige hvad der falder dem ind og jeg bytter virkelig sjældent mine børns gaver eller mine egne. Det sker kun hvis vi får mere end en af fuldstændig den samme ting.

Så fordi Oskar blev “be-gavet” med alle disse sølv-dimser har jeg jo måtte lære at leve med dem og elske dem. Og jeg fandt faktisk ud af at Oskar også er glad for dem. Og han er kun 6… måske er det fordi han som baby fik lov til at lege med sine sølvskrin formet som skildpadder og flagstangen af sølv kom på bordet til hver fødselsdag. Han henter sågar flagstangen og sætter den på bordet når jeg, min mand og vores døtre har fødselsdag - for som han siger, “vi har jo ikke noget flag men så kan han bare dele sit med os”. :-)

Sølv og pynteting: Tænk over hvorfor du ønsker dig disse søvlting? Jeg aldrig selv haft brugt mine pynteting fra min egen dåb. Får dit barn glæde af det når det bliver ældre? Eller ønsker du dig dem til dit barn fordi man bare “skal” ønske sig dem og de simpelthen er så traditionel at det helt gør ondt?

 Et lille udsnit af sølv-dimser som vi ikke ønskede os ;-)

Et lille udsnit af sølv-dimser som vi ikke ønskede os ;-)

Oskar fik af hans Gudmor en flagstang i sølv hvor der er indgraveret navn, dato, kirke, højde og vægt. Det er super skønt at stille flaget på bordet ved Oskars plads ved spisebordet når han har fødselsdag. Det er så fint og i stedet for at skulle huske at købe de der plastikflag så stiller du bare flaget i sølv på bordet og det er allerede festligt!

Min bror og svigerinde har altid givet en dåbsrulle og penge til indgravering til alle vores 3 børn. Det er super fint og en flot pynteting og fin måde at opbevare dåbsattesten på.

Oskar fik af en af hans faddere et sæt bestående af tand og hårskrin samt en skildpadde som sparebøsse. I hårskrinet har vi gemt hans første tot hår, som hans Gudfar klippede af. Og I år har vi for første gang brugt hans tandskrin fordi Oskar er begyndt at tabe mælketænderne. Ellers har den bare været gemt væk i et skab og pludselig får man brug for det. Sparebøssen har vi brugt fra første dag, til at gemme de pengegaver han fik. De 2 skrin og sparebøssen er formet som skildpadder hvilket er en intern joke mellem fadderen og os forældre, men det gør også at det ikke er SÅ pussenusset at have til at stå fremme på drengeværelset. For lad os være helt ærlige, drenge synes sgu nok ikke lige at sølvpynte nips er det fedeste - men de her skildpadder giver det lidt kant, kontra en sød bamse.

Smykker til pigerne: Vores piger fik en del smykker såsom indgraveret halskæder og armbånd. Men det var kun forskellige kæder. Der var den klassisk marguerit halskæde, armbånd med charms hvor hun kan ønske sig flere charms når hun bliver ældre. Irma fik også et sølvarmbånd med tro, håb og kærlighed fra hendes Gudmor. Armringe fik både Vega og Irma af deres farmor og farfar, sølvhalskæde med medaljon hvor Vega selv kan opbevare billeder i. Den er selvfølgelig indgraveret med navn og dato og et enkelt klassisk Dagmarkors i sølv var også en del af samlingen.

Nogle halskæder og armbånd kan du jo som mor måske låne indtil din datter er stor nok til selv at bruge dem :-) Ellers kan du måske ønske dig nogle til din datter som du også selv synes om. Lige nu er det jo super populært med en rund pendant i sølv eller guld med indgraveret initialer eller stjernetegn.

 Tænkt sig en gang, at have sådan en fin smykkesamling i en alder af 1 og 3 år! Gid det var mig :-)

Tænkt sig en gang, at have sådan en fin smykkesamling i en alder af 1 og 3 år! Gid det var mig :-)

 Vores Le Klint spisebords lampe bliver pyntet med flagranke til hver fødselsdag :-)

Vores Le Klint spisebords lampe bliver pyntet med flagranke til hver fødselsdag :-)

Fødselsdagstog og flagranke: Min mor har givet alle mine tre børn deres egen flagranke med dannebrogsflag på. De er syet af en af hendes tidligere kollegaer i stof. Jeg elsker at tage dem frem aftenen før mine børns fødselsdag og hænge den op over spisebordet. Alle tre børn fik dem i barselsgave da min mor så hendes børnebørn første gang. Men jeg tænker, at de sagtens kan være en god dåbsgave også.

Irma fik det fineste håndlavet fødselsdagstog, hvor der medfølger tal fra 1-9 som jo skiftes ud hver gang dit barn har fødselsdag. og der kan indsættes et lille lys. Det er så fint og er en super enkel og fin måde at pynte spisebordet med til fødselsdage.

 Irmas fine håndlavet fødselsdagtog, fra Friisenborg, til hendes allerførste fødsesldag :-)

Irmas fine håndlavet fødselsdagtog, fra Friisenborg, til hendes allerførste fødsesldag :-)

 

Ting som større baby tilbehør: som højstol, tremmeseng, flyverdragter, løbecykel, gåvogn, bobbels.  

Oskar var jo vores første barn og vi havde absolut intet til ham! Vi skulle ud og købe alt ind, men vi var dog så fornuftige at vi ikke købte alt på en gang og vi arvede udstyr og købte brugt tøj til ham som baby.

Men jeg kan huske at jeg så gerne ville have en højstol fra ny og det skulle selvfølgelig være Stokkes TripTrap stol og helst i en limited edition farve, så vi ønskede os den i kongeblå med siddebøjle og hylde til! :-) Det var en super stor hjælp at få den i gave og den er blevet brugt til Oskar og Vega og så solgte vi den - jeg blev sgu træt af at gøre den ren i alle de der kroge, kanter og riller den har. (Jeg ville nok ønske mig et andet mærke i dag - Irma sidder for eksempel bare i den der hvide Ikea plastikstol med bakke til og vi elsker det - men det kunne jeg jo ikke drømme om at bruge til den førstefødte :-D )

Vi fik også en sansegynge til Oskar og vi elskede den. Vi brugte den super meget da han begyndte at få tænder, da det var en af den eneste måder at få ham til at falde til ro på. Ved at gynge ham frem og tilbage imens vi sang for ham eller spillede musik. Men da Vega blev født måtte vi sælge den, da vi ikke havde plads til den i det nye hus. Ellers er jeg ret sikker på at alle 3 børn stadigvæk ville bruge den.

Tøj: Ønsk jer noget fint tøj, måske noget af de dyre mærkevarer som I ikke selv vil købe men ville være skønt at komme sin baby i en gang imellem.

 Oskar fodboldtrøje som fungere som alternativ vægpynt indtil han er stor nok til at passe den.

Oskar fodboldtrøje som fungere som alternativ vægpynt indtil han er stor nok til at passe den.

Oskar fik et oldschool Adidas sæt, tror vidst det var Chiles landsholdsdragt for 1962 som var reproduceret. Min mands venner gav Oskar en landsholds t-shirt fra det Kroatiske fodboldlandshold hvor der selvfølgelig er påtryk hans efternavn på ryggen. Den er købt i voksen størrelse, hvilket er super fedt, for jeg har hængt den op på en bøjle og så op på væggen, så den fungerer som vægpynt/poster indtil Oskar bliver stor nok til at passe den.

Bestik og tallerkner: Vores unger har fået alt fra det klassiske Georg Jensens bestik, fine Villeroy & Boch bestiksæt, tallerkener og kop, det super trendy Design Letters og Sebra spisesæt og en fin kuffert med komplet tallerkensæt fra Babysam. Der har været bestik med eventyr print på, melamin tallerkner, porcelæn tallerkener og kop - det er virkelig svært at anbefale et frem for de andre. Det har været fedt at have en masse forskelligt at vælge imellem, da ungerne ikke kan overskue at sidde med almindelig bestik og tallerkener, så passer børenstørrelserne perfekt indtil de når 4-5 års alderen. Ungerne har skiftet mening fra måltid til måltid hvad de syntes var det bedste. Dog var der et sæt bestik som skilte sig ud frem for andet. Det var bestiksættet fra Toddler som er så fint for de små at holde på. Skaftet er nemlig ret tykt i forhold til klassisk bestik da det er lavet i gummi så bestikket ikke glider så nemt ud af babys hænder. Jeg så lige at du kan købe det hos www.cuddle.dk  til en helt vild lav pris.

 Hold op vi har meget børneservice og bestik! George Jensen, Design Letters, Villerog & Boch, Friisenborg og meget mere!

Hold op vi har meget børneservice og bestik! George Jensen, Design Letters, Villerog & Boch, Friisenborg og meget mere!

 Et lille udsnit af nogle af vores favorit bøger :-)

Et lille udsnit af nogle af vores favorit bøger :-)

Bøger: Oskar fik H.C. Andersens bog med samlede eventyr og historier. Det er virkelig en fantastisk gave som kan bruges igen og igen. Den passer til alle aldre og så er den virkelig fin og flot og har det der eventyrstemning over sig. Derudover fik han biblen på serbokroatisk. Og selvfølgelig børnebiblen, som de alle tre fik fra kirkerne de nu var døbt i. Vi er blandet nationaliteter men valgte at få alle 3 børn døbt. (Jeg har dog ingen forventning til at de absolut skal konfirmeres - det er helt op til dem selv). Men børnebiblen er en god måde at introducere de små til kristendommen på, hvis man måske gerne vil være lidt mere end bare “kultur-kristen” til jul og de andre højtider. Irma fik den fedeste pegebog som jeg helt klar vil anbefale at ønske sig eller bare købe. Den hedder “Pegebog til de lidt finere børn”. Den er så sjov, der er billeder af privat jet, diamantring, champagne og alle andre lækre ting. Det er så fedt med en stor bogsamling med bøger om dyr, maskiner, mennesker og bare gode historier til alle aldre. Det er en skøn måde at være sammen med sine børn på. Vi læser stort set hver aften inden ungerne skal sove, så er det rart at have en fyldt bogreol så der er nogle stykker at vælge imellem.

Hjemmelavet gaver: Irma fik en hjemmestrikket bamse fra hendes Gudmor, som hun selv havde strikket og udover det fik hun også et smukt armbånd af hende. Og jeg synes det er rart med hjemmelavet gaver. Det er skønt at kunne berige sit barn med gaver der allerede har en historie og som de kan have med sig :-)
Nu når vi er i boldgaden med hjemmelavet gaver, så kan jeg jo anbefale noget fra vores webshop. De er jo hjemmelavet og hvis du ikke selv har tid, lyst eller fingersnilde men gerne vil have en lille ting med, som andre helt sikkert ikke kommer med, så kan du jo vælge imellem hæklet suttesnor, hæklet bolde/rangler, hårbånd eller en garagepung.   

 Et par hjemmehæklet sutsko og et fint hårbånd eller måske en suttesnor er og helt perfekt til dåbsgave!

Et par hjemmehæklet sutsko og et fint hårbånd eller måske en suttesnor er og helt perfekt til dåbsgave!

womenmadeshop.dk's Top 10 liste over dåbsgaver/navnedagsgaver:

  1. Bøger! Eventyr af Grimm, H.C. Andersen, pegebøger, bøger om dyr/maskiner

  2. Smykker til pigerne / Klassisk fodboldtrøje til drengene  

  3. Højstol eller klapvogn. Større babyudstyr som I ved i kommer til at mangle

  4. Flagranke og/eller fødselsdagstog som barnet kan se på hvert år til sin fødselsdag

  5. Motorik legetøj som f.eks. sansegynge, bobbles, hoppegynge, gåvogn

  6. Bestik og tallerkner i baby- og børnevenlig udgave

  7. Juniordyne og juniorsengetøj

  8. Hjemmelavet gaver!! Bamser, tøj, suttesnor, hårbånd, legetøj

  9. Et fint og lækkert sæt tøj, sko, gummistøvler, flyverdragt, regntøj  

  10. Sølv-dimser som giver mening for jer og dit barn som f.eks. tandskrin

Listen er ikke skrevet i prioriteret rækkefølge, du skal bare se den som en liste fuld af forslag over hvad du kan ønske dig til dit barn eller give i gave :-)

Nå, det var vist det fra mig og min holdning og ideer til dåbsgaver.
Hvad har du ønsket dig til dit barn og hvilke gaver har overrasket dig mest?

 

Solskinshilsner fra Dea