Gravid, ventetøj, gravidtøj

Mange gode råd til køb af ventetøj!

Jeg oplever at mange glæder sig til at shoppe ventetøj så snart de er blevet gravide. Men men men.... hold lidt igen og kig dit skab godt igennem efter noget af dit gamle tøj. Det kan helt sikkert bruges! Men dog er der nogle enkelte stykker tøj som jeg vil anbefale jer at investere i. Og husk nu at der er ingen grund at shoppe ventetøj når du er 2 måneder henne, hvis du først kan passe det i 6. måned eller at det måske var den forkerte størrelse i forhold til hvordan din krop vokser.

Jeans og Bukser til den gravide krop

 Her er jeg  i mine første par ventejeans - snart 7 år siden :-)

Her er jeg  i mine første par ventejeans - snart 7 år siden :-)

Ved stort set alle mine 3 graviditeter er ventebukser og jeans det første jeg har købt. Jeg går normalt ikke i løstsiddende tøj, så mine slim-fit jeans blev hurtigt svære at lukke. Dog kunne jeg jo sagtens passe mine jeans over numsen og lårene, så nogle af mine favorit jeans ville jeg gerne fortsætte med at kunne tage på. Jeg brugt det gamle elastiktrick til at få mine jeans til at nå sammen over mit voksende mave. Det går ud på at du sætter en almindelig elastik omkring knappen på dine jeans, igennem knaphullet og tilbage omkring knappen igen. Vupti - så er der samling på bukserne :-)

Men når dette trick ikke helt duer mere og både numsen og lårene, har lagt sig ud til nogle flotte kurver, så vil jeg anbefale at købe nogle ventebukser og jeans. Jeg var stor fan af H&Ms jeans - de har mange modeller at vælge imellem, skinny-fit, boyfriend-fit, regular-fit og til okay billige penge. 249 kr. for et par jeans er fint synes jeg. Derudover har de også bukser i flere forskellige modeller. Ellers så er der jo Mamalicious, de gør det også godt på både bukser og jeans.

Skjorter og bluser til den gravide mave og bryster

Alle mine formsyet skjorter og bluser blev hurtigt gemt væk, fordi hverken mine bryster eller mave kunne være i det. Så jeg gik igen på tilbudsjagt og fik købte nogle fine bluser i min normale størrelse eller en størrelse større og så i oversize model. Eller tunika. Jeg købte en striktrøje i venteudgave under min anden gravidtet, da jeg havde brug for en varm trøje til den kolde vinterperiode. Ellers klarede mine cardigans i strik det fint.

Cardigan / Habitjakke

Dit garderobeskab gemmer helt sikkert på flere cardigans og habitjakker i flere forskellige former og farver. Brug dem! Jeg er ret sikker på at du ikke kommer til at købe venteudgaver af disse. Jeg brugte mine habitjakker rigtig meget, fordi det hurtigt piftet et par kedelig jeans og sort bluse op. Derudover skulle jeg stadigvæk se præsentabel ud når jeg mødte på arbejde og det hjælper en habitjakke dig helt automatisk med!

Undertøj

Alle mine trusser passede mig under alle mine graviditeter, så der var jeg ikke ude og købe nogle specielle ventetrusser, men BH’er, hold kæft en kamp at få noget til at passe til de der konstant voksende mælkekasser! Nu har gud ikke valgt at skabe mig, med et par store flotte bryster, så at jeg lige pludselig havde et par kæmpestore D-skåle, var både skønt men også en krævende udgave! Jeg har godt nok købt mange BH’er i takt med at brysterne vokser og jeg fandt aldrig den perfekte BH! Så hvis du har nogle gode anbefalinger til BH’er, så skriv det lige i kommentaren så vi kan dele det med andre :-)

Gravid toppe og vente t-shirts

 Her er jeg 30 uger henne og har almindelig top og habitjakke på sammen med ventebukser.

Her er jeg 30 uger henne og har almindelig top og habitjakke på sammen med ventebukser.

Jeg købte et hav af tanktoppe i forskellige farver og materialer som f.eks. blonder, igen almindelig toppe bare i en større størrelse. Jeg havde primært jeans og sorte bukser og nederdele, så en farverig top i blonde til et par sorte bukser og en habitjakke pifter hurtigt garderoben op. De fleste af de vente t-shirts der findes derude er simpelthen så kedelige. Jeg er stor fan af farver og print og elsker at klæde mig på efter humør og hvilke begivenheder jeg nu skal deltage i løbet af dagen. Så jeg var en lille smule træt af vores skandinaviske sort/grå/hvide toner med et lille splash af pastel og manglede noget sjovt til maven, nu hvor jeg alligevel har den og ikke kan skjule den, så hvorfor ikke få lidt sjovt ud af det. Vi kan pifte din gravide mave op med vores nye vente t-shirts ud! De er så fine og hylder din voksende mave med seje print som f.eks. Captain America skjold eller som vandmelon. Vores vente t-shirts passer super godt til et par jeans, bukser, leggings, nederdel og shorts!

Nederdele og kjoler

Der findes et hav af fine ventekjoler og ventenederdele som følger moden, men jeg har ikke rigtig købt så meget af det. Hvis jeg ikke længere kunne være i mine egne kjoler og nederdele gik jeg på tilbudsjagt efter kjoler og nederdele med masser af stretch uden lynlåse og knapper, og købte bare en størrelse større end det jeg normalt ville bruge. Jeg var stor fan af kjoler og nederdele, synes simpelthen det ser så yndigt ud over de gravide maver. Men HUSK lige et bælte i taljen, så du ikke ligner én stor firkant :-) Eller vælg en dejlig blød jersey kjole med stretch i, som følger dine former og pynt dig med kæder, så er du sgu lækker!

Strømpebukser

Jeg synes hurtigt at de almindelige nylon strømpebukser blev for stramme at have på, så jeg købte et læs ventestrømpebukser som havde plads til den voksende mave. Det var virkelig dejligt og nemt. Jeg gik oftere i kjoler og nederdele under min graviditet end når jeg ikke var gravid. Syntes bare det var rigtig rart og heller ikke så varmt og pressende for kroppen :-)

Overtøj, jakker og frakker

Det var nok det sværeste for mig at finde noget jeg havde det behageligt i og som dækkede min mave og ikke kostede en formue. Jeg har haft termin i december, marts og april, så det var var altså et must for mig at have en ordentlig vinterfrakke - men hold op hvor er det svært at finde en der lige passer humøret og pengepungen :-)
Jeg har alle tre graviditet købt en almindelig frakke på tilbud bare i en størrelse større end jeg normalt ville købe. Jeg har købte jakker og frakker til billige penge, da jeg vidste at de vil være alt for store efter min graviditeter og det har været så kort tid jeg har brug for en vinterfrakke. Derfor ville jeg ikke investere penge i en dyr vinterfrakke. Men ellers tag et kig på www.dba.dk, www.tradono.dk og www.trendsales.dk Der er helt sikker gode tilbud på ventetøj :-)

 Her kan man se at det er ved at knibe med at lukke min vinterfrakke cirka 10 uger før termin af Oskar.

Her kan man se at det er ved at knibe med at lukke min vinterfrakke cirka 10 uger før termin af Oskar.

Træningstøj til den gravide mama

Nu må jeg være ærlig med jer og fortælle at jeg lavet absolut intet fysisk aktivitet! Det eneste jeg holdt af var at gå ture og dyrke lidt Pilates mest på grund af de gode vejrtræksøvelser, som du får brug for under fødslen. Så jeg har altså “Zero” erfaring med træningstøj til gravide, men tjek lige denne her side ud: Family2be.dk De har et virkelig stort udvalg af træningstøj til gravide! Og jeg er tilhænger af at I skal træne jeres gravide kroppe som I plejer, dog tilpasse det lidt med vægte og gentagelser, men det kan jeres lokale træningscenter helt sikkert hjælpe jer med :-)

10 hurtige anbefalinger til køb af ventetøj til din gravide krop !

  1. For det først, skal du starte med at købe ventetøj når du har brug for det og det passer!!

  2. Køb en størrelse større end din normale tøjstørrelse når du ikke er gravid.

  3. Sørg for at der er stretch i stoffet, så intet strammer om bryster, mave og underliv.

  4. Det er rigtig godt med tøj der strammer om benene, det afhjælper væske i benene og åreknuderne. Men ikke for stramt om maven!

  5. Sørg for at holde maven varm. Det kan godt være at du har det varmt men maven er kold og det kan baby ikke lide. Så tænkt på maven når du shopper.

  6. Gennemgå din garderobe - der ligger helt sikkert noget som du kan bruge.

  7. Brug et bælte i taljen - for at fremhæve maven og taljen. Du har da stadig en tajle ik´? :-)

  8. Køb ikke for meget ventetøj - tænk det som basistøj til din eksisterende garderobe

  9. Vær ikke bange for at tage en farverig top på til et par mørke jeans.

  10. Hyld din mave og dine flotte bryster - køb bluser/vente t-shirt med fine print.

Del dine bedste tips og tricks til køb af ventetøj til de voksende gravide kroppe, i kommentarfeltet! :-)